MYTHES VAN HYPNOSE

JE SLAAPT OF BENT BEWUSTELOOS IN HYPNOSE

Hypnose is geen slaap! Hoewel lichamelijk er een verminderde activiteit is, spierontspanning, vertraagde ademhaling enz., Ben je ontspannen en toch mentaal alert, met een niveau van bewustzijn van wat er om je heen gebeurt. Zelfs in diepe hypnose blijf je tot op zekere hoogte bewust van wat er rondom je gebeurt.

GEHYPNOTISEERDE MENSEN VERTELLEN GEHEIMEN OF VERTELLEN ALTIJD DE WAARHEID

Hypnose dwingt een persoon niet om geheimen te vertellen of andere informatie te delen die ze niet willen delen. Mensen die onder hypnose zijn, kunnen doelbewust liegen of informatie op een vervormde manier oproepen.

HYPNOSE WERKT NIET OP ZEER INTELLIGENTE MENSEN

Aangeboren kenmerken van mensen, zoals intelligentie, hebben geen effect op het vermogen van een persoon om te worden gehypnotiseerd. Iedereen kan zich verzetten tegen op verzoek gehypnotiseerd te worden, actief of passief, ongeacht hun intellectuele capaciteiten.

HYPNOSE WORDT VEROORZAAKT DOOR DE KRACHT VAN DE HYPNOTHERAPEUT

De hypnose coach gebruikt zijn of haar communicatietechnieken, waardoor het waarschijnlijker is dat je begeleiding accepteert via een voorgestelde ervaring, maar alleen in de mate waarin je het toelaat. De hypnotherapeut kan je ervaring leiden, maar dit is, nogmaals, te wijten aan de bereidheid en toestemming van jouw kant. Het is duidelijk een relatie van wederzijdse responsiviteit.

ALLEEN BEPAALDE MENSEN KUNNEN WORDEN GEHYPNOTISEERD

In de praktijk zijn er zeker sommige mensen waarbij het moeilijker is om de persoon in een staat van hypnose te brengen dan bij andere… Maar dit betekent niet dat ze minder in staat zijn om gehypnotiseerd te worden. Het geeft slechts hun weerstand aan om een van de vele mogelijke redenen (bijvoorbeeld angst om de controle te verliezen, moeite met het onderscheiden van interne toestanden zoals ontspanning of spanning, negatieve situationele factoren, angst voor verandering, etc.). Zodra de aard van de weerstand is vastgesteld en opgelost, kan de persoon perfect in een staat van diepe hypnose gebracht worden

ALS JE EENMAAL GEHYPNOTISEERD BENT, KUN JE HET NIET LANGER WEERSTAAN

Dit is natuurlijk niet waar. Als je ervoor kiest om voor wat reden dan ook niet in hypnose te gaan, dan doe je dat niet. Eerdere ervaring met hypnose, goed of slecht, is niet de enige bepalende factor voor het al dan niet slagen van hypnose. Zelfs de meest reagerende personen kunnen weigeren de suggesties van een hypnotiseur te volgen als zij dat willen.

JE KUNT GEHYPNOTISEERD WORDEN OM IETS TEGEN JE ZIN TE ZEGGEN OF TE DOEN

Omdat je de ultieme controle over jezelf behoudt, is het niet mogelijk om je te hypnotiseren om iets tegen je waarden en overtuigingen te doen. Als je bijvoorbeeld nog geen anti-sociale gedragskenmerken hebt, is het niet mogelijk om asociaal gedrag bij hypnose op te wekken.

JE KUNT 'VAST BLIJVEN ZITTEN' IN HYPNOSE OF NIET 'ONTWAKEN' UIT HYPNOSE

Hypnose is een staat van gerichte aandacht, zowel innerlijk als uiterlijk gericht. U kunt de ervaring op elk gewenst moment starten of beëindigen, en u hebt de volledige controle.

JE MOET ONTSPANNEN ZIJN OM IN HYPNOSE TE GAAN

Omdat hypnose een staat van geconcentreerde aandacht is, kun je angstig zijn, zelfs in diepe spanning, en nog steeds gefocust zijn. Fysieke ontspanning is dus geen noodzakelijke voorwaarde voor het optreden van hypnose.

Neem gerust contact op voor een afspraak. Ik help je graag verder om de gewenste verandering in jouw leven mogelijk te maken.

Maak een afspraak