VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand die wordt gekenmerkt door ontspannen hersengolven waarbij een persoon hypergevoelig wordt. In deze toestand ontspant de bewuste geest en wordt het onderbewustzijn toegankelijker. Naarmate een persoon hypergevoelig wordt, gebruiken de Hypnotherapeut positieve woorden en uitdrukkingen om de cliënt te begeleiden om gewoonten, gedragingen, patronen en gedachten vrij te geven die hen niet langer dienen.

Wat kan hypnose en hypnotherapie voor mij betekenen?

Hypnose en hypnotherapie kunnen u helpen toegang te krijgen tot delen van uzelf die normaal niet toegankelijk zijn. Dit kan je helpen om angsten los te laten en overtuigingen en gewoonten te veranderen die je niet langer dienen.

Kan iedereen worden gehypnotiseerd?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan 90 tot 95 procent van de algemene bevolking worden gehypnotiseerd.

Verlies ik de controle wanneer ik onder hypnose ben?

Wanneer je in een staat van hypnose bent, heb je de volledige controle en kan je niet gemaakt worden om iets te doen of te geloven wat je niet al doet of gelooft.

Kan ik snel grote veranderingen aanbrengen met behulp van hypnose en hypnotherapie?

Een gemotiveerde klant kan snel grote veranderingen ervaren op basis van realistische doelen en verwachtingen.

Moet je naar een diep niveau van trance gaan om resultaten te bereiken?

Iedereen is anders. Sommige mensen zullen geweldige resultaten ervaren in een lichte trance; terwijl andere mensen een dieper niveau van trance nodig hebben om resultaten te ervaren. We hebben gemerkt dat de cliënt meestal in staat is om zichzelf naar de juiste fase te brengen die ze nodig hebben.

Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose is niet gevaarlijk omdat het een natuurlijke staat is die mensen de hele tijd binnenkomen en verlaten. In deze toestand ontspant de bewuste geest en wordt het onderbewustzijn toegankelijker. We slaan onze gewoonten en patronen op in het onderbewustzijn, zodat we ze kunnen oproepen wanneer we dat nodig hebben. Bijvoorbeeld: wanneer een persoon zich concentreert op het rijden naar het werk, gaat hij of zij in een natuurlijke staat van hypnose waar het onderbewustzijn het overneemt. Een persoon zal het gevoel hebben dat hij op de automatische piloot is geweest en heeft mogelijk geen herinnering aan de drang om te werken.

Kan ik me alles herinneren wat er gebeurt als ik onder hypnose ben?

Iedereen is anders. Sommige mensen zullen zich herinneren wat ze hebben meegemaakt terwijl ze onder hypnose waren en voor anderen zal het zijn alsof ze wakker worden uit een droomloze slaap.