VOORDELEN

Hypnotherapie stelt het onderbewustzijn in staat een bron van problemen op te sporen en biedt de mogelijkheid om specifieke ongewenste / verouderde gedragingen, reacties en gewoonten voor een betere werking te veranderen.

Lijst met symptomen
 • Angsten en fobieën
 • Aandachtsstoornis
 • Bereiken van doelen
 • Boosheid en frustratie
 • Gewichtsbeheersing
 • Pijnbeheersing
 • Relatieproblemen
 • Seksuele problemen
 • Slaapproblemen
 • Spanning
 • Spreken in het openbaar
 • Stoppen met roken
 • Tandenknarsen en nagelbijten
 • Verlegenheid
 • Verslavingen
 • Vertrouwen en Zelfrespect

Angsten en fobieën

Wat je angst of fobie ook is … er was een eerste ervaring in je leven die dit gevoel en die reactie creëerde. Hieronder volgt een korte uitleg over hoe fobieën zich manifesteren en hoe hypnose en hypnotherapie kunnen helpen.

ANGSTEN

Een angst is een onaangename reactie die we voelen wanneer we geconfronteerd worden met echt gevaar. De "vecht of vlucht" reactie is een natuurlijk instinct bij alle mensen. Het bereidt ons voor om weg te rennen van dat gevaar, of erbij te blijven en het uit te vechten.

FOBIEËN

Een fobie daarentegen (terwijl hij nog steeds een sterke reactie produceert), is een irrationele angst die weinig of geen echt gevaar veroorzaakt. De geest 'symboliseert' dit antwoord op een object of situatie.

Intense gevoelens van angst, controleverlies en paniek zijn vaak aanwezig, evenals sterk vermijdingsgedrag wanneer een fobie de aandacht trekt.

WAT VEROORZAAKT FOBIEËN?

Hoewel de oorzaken van fobieën onbekend blijven en openstaan voor veel speculatie, zijn deskundigen het er over het algemeen over eens dat kinderen vóór de leeftijd van zeven kinderen extreme angstreacties hebben en tijdens het volwassen worden leren onderscheid te maken tussen feitelijke gevaren en legitieme angsten. Het onderzoek naar de oorsprong van fobische reacties theoretiseert dat maar liefst 40 procent van alle mensen die lijden aan specifieke fobieën die angsten hebben geërfd van hun ouders of naaste familieleden. Of mam op een stoel sprong en tegen een spin schreeuwde, pap ging razend op met het zien van een rat, of tante Sophie viel flauw bij het zien van bloed, het kind dat dergelijke dramatische betogingen van angst waarneemt, zal ze waarschijnlijk voor altijd herinneren en reageer op dezelfde manier in zijn eigen ervaring. Andere experts stellen dat trauma’s uit de kindertijd, zoals gebeten worden door een hond, gestoken door een bij, of verloren zijn in een donkere bosrijke omgeving, meer dan voldoende herinneringen aan angsten creëren om in de hersenen te worden ondergebracht als fobische reacties op honden, bijen en bossen. Natuurlijk kunnen op elke leeftijd fobieën worden gecreëerd. Het activerende incident kan variëren, bijvoorbeeld van het zien van een ongeluk, het bezoeken van het kantoor van de tandarts of zelfs het horen van vreselijke rampen.

DEPRESSIE

Veel mensen met een depressie gaan door het leven zonder hulp te zoeken, omdat zij geloven dat die depressieve gevoelens een 'deel van hen' zijn. De waarheid is dat depressie heel goed te behandelen is.

Klinische depressie is meer dan alleen de "blues" of "down-in-the-dumps". Het zijn geen gevoelens van droefheid die we van tijd tot tijd in ons leven hebben. Het is een ernstige aandoening die de geest en het lichaam van een persoon beïnvloedt. Het heeft invloed op alle aspecten van het dagelijks leven, waaronder eten, slapen, werken, relaties en hoe iemand over zichzelf denkt. Mensen die klinisch depressief zijn, kunnen zichzelf niet gewoon beter voelen of er gewoon "uitkomen". Als ze geen passende behandeling krijgen, kunnen hun symptomen weken, maanden of jaren aanhouden.

SYMPTOMEN VAN DEPRESSIE:

Er zijn veel verschillende soorten depressie en verschillende intensiteiten van de symptomen van depressie. Hieronder enkele algemene symptomen van depressie en depressieve stoornissen:
 • Consistente gevoelens van verdriet, eenzaamheid of spanning.
 • Een verminderd gevoel van plezier bij het doen van activiteiten die plezier hebben gebracht in het verleden.
 • Aanzienlijke gewichtstoename of gewichtsverlies.
 • Slapeloosheid en / of een verandering in slaappatronen: onvermogen om in slaap te vallen; te veel slaap; constant of vroeg wakker worden.
 • Je bent lusteloos; altijd moe; minder energie hebben.
 • Verminderde concentratie of herinneringsvermogen.
 • Verhoogde pessimistische gedachten.
 • Moeilijkheden bij het nemen van beslissingen.
 • Vermindering van gevoelens van eigenwaarde of zelfrespect. Je waardeloos voelen, je schamen of je schuldig voelen.
 • Een onverklaard rusteloosheidsgevoel.

Ik wil dat je weet dat er hulp is voor je depressie. Samen werken we door negatieve gedachten en percepties die het gedrag beïnvloeden. Klinische hypnose biedt een andere manier van denken en voelen met betrekking tot depressieve negatieve gedachten en gevoelens. Het is tijd om je leven terug te nemen! Stel je voor hoe geweldig je leven opnieuw kan zijn. Begin gewoon met het boeken van een eerste consult en we zullen een vriendelijk, informeel gesprek voeren over hoe de depressie uw leven beïnvloedt en hoe ik u misschien kan helpen.

"GEWICHTSBEHEERSING"

HYPNOSE IS DE SLEUTEL

Velen van ons weten dat een dieet niet werkt. De kans is groot dat je al diëten en verschillende andere strategieën hebt geprobeerd om je eetgedrag onder controle te krijgen om af te vallen voordat je begon met het overwegen van hypnose. Echt gewichtsverlies en gewichtsbeheer gaat over veranderingen in levensstijl. Het gaat niet om het eten van salades en het afzien van chocolade. Gezond leven heeft alles te maken met keuzes ... het zoete en het hartige. Keuzes worden een probleem wanneer u teveel informatie wilt geven. Deze eetbuien treden meestal op als je gestrest, emotioneel, verveeld, eenzaam bent ... noem maar op! Hypnose is de sleutel die de emotionele drijfveer achter de wreetbuiten of dwaze eetgewoonte ontsluit.
Hypnotherapie voor gewichtsverlies gaat niet over dieet. Het gaat erom je controle te geven over je eten. Zonder enige bewuste inspanning zul je minder gaan eten, minder eten op je bord leggen, meer drinken, andere voedingsmiddelen kopen….

HYPNOSE HELPT BIJ MOTIVATIE

Lichaamsbeweging bouwt spieren op, dus zelfs als je geen kilo's verliest, zul je er beter uitzien en je beter voelen als je actiever bent. Actief zijn vermindert ook het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes, zelfs als u overgewicht heeft. Hypnose kan uw motivatie om te oefenen vergroten. De natuurlijke endorfines die door je lichaam worden aangemaakt tijdens het trainen, zullen je gevoel van welzijn vergroten. Als je je goed voelt, zie je er goed uit en dat positief gedrag rechtstreeks van invloed is op de manier waarop je je leven leidt.

WIL JIJ JE PROBLEEM AANPAKKEN? DAN IS HYPNOSE ZEKER IETS VOOR JOU!

MAAK EEN AFSPRAAK